Pranjani – Veliko finale prvog sabora violinista Srbije koje je održano u Pranjanima okončano je slavljem Momira Jovanovića (36) iz Novoga Sada i njegovih ukućana. Ovaj muzičar je pobednik Srpskog prvenstva na ovom instrumentu i sreću je podelio sa suprugom Anđelijom i sinom Milošem. Dvogodišnjak je odmah seo u novu “Škodu fabiju” i šta bi drugo, stavio ručicu na sirenu.

“Ne verujem da će biti svirač ali više mi liči na pevača” – veli Momir Jovanović za svog naslednika, a on i supruga čekaju i sledeću prinovu.

Momir Jovanović pobednik takmičenja, foto: RINA

To je eto zvezdani trenutak muzičara iz Novog Sada, koji živi od violine.”Imam nižu muzičku školu, ali ću nastaviti da učim”, kazao je Jovanović za RINU.Finale je na igralištu FK Brezak pored rečice Plane privuklo hiljade meštana, zavičajaca i gostiju iz daleka, i ova gorska naseobina nikad nije primila toliko sveta.”Presrećan sam, još ne znam šta mi se događa, iako mi je supruga danima zvocala da moram da pobedim”, besedi prvak prvog sabora violinista.Ovaj skup otvoren je pozdravnim slovom Dejana Kovačevića predsednika opštine Gornji Milanovac, koji je svim posetiocima poželeo da se još dugo viđaju u ovom sastavu i još većem broju, i prigodnom zdravicom kako po srpskom običaju sledi.Spisak slavljenika završava se sa Jovanovićem, ali počinje ovako…Kolo je najbolje odsvirao Rade Radosavljević (52) iz Moravaca kod Ljiga. Pesmu Aleksandar Spasić (22) iz Vrbnice dok je priznanje za najizvornije muziciranje stiglo u ruke Branka Đurića(18) iz Mionice.

Gvozden Nikolić uručio zlatnu violinu Alimanovićevoj, foto: RINA

“Ovo je izuzetan događaj za sve nas i vrhunski organizovan sabor” – kazao je mladić.U deobu nagrada umešala se s opravdanjem Andrea Alimanović osamnaestogodšnja devojka iz Krupnja njoj je pripala Zlatna violina po odluci publike.

Foto i video: Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here