Prva rekonstrukcija gradskog bedema otkako je sagrađen pre nešto više od 50 godina, biće završena u ovoj građevinskoj sezoni, kazao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On je istakao da će tokom naredne sedmice biti raspisan javni poziv za rekonstrukciju Gradskog bedema u dužini od 3300 metara, od restorana Belvi do Borčeve hale.

“Preostali su još neki detalji da se dogovore a koji se odnose na mobilijar i rasvetu u kom obimu i iz kojih izvora će to biti finansirano”, istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima predloženo je nekoliko mogućnosti za rekonstrukciju a jedan od predloga je da se radi popločavanje sa ivičnjacima, pratećim mobilijarom i rasvetom.

“Kada sagledamo sve cene i sve mogućnosti grada raspisaćemo javni poziv, u svakom slučaju do kraja građevinske sezone ovaj deo gradskog bedema biće rekonstruisan”, zaključio je Todorović.

Gradonačelnik je kazao da je zadovoljan i kako napreduju radovi na ulici 10.

“Počela je druga faza izgradnje ulice 10. Ušlo se u krug autobuske stanice, to je eksproprijacijom postala javna površina, ali izvođač radova nailazi na mnogo podzemnih instalacija koje nisu definisane niti katastarski evidentirane”, rekao je prvi čovek grada Čačka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here