Očekuje se da Grad Čačak već na jesen postane vlasnik upravne zgrade Halk banke koja se nalazi u strogom centru, izjavio je gradonačelnik Milun Todorović.

Navodi da se pregovori o kupovini tog objekta privode kraju. Ideja je da se u zgradi smeste pojedine gradske službe, pre svega one koje imaju neposredni kontakt sa stanovništvom, a plan je da na oko hiljadu kvadrata bude preseljen Centar za socijalni rad. Todorović je rekao da će javnost o realizaciji ove invetsicije veoma brzo biti upoznata.

“Mi već dugo, intenzivno pregovaramo sa upravom Halk banke i na samom smo završetku tog dogovora. Očekujemo da već na jesen pribavimo u javnu svojinu zgradu od 3.200 kvadratnih metara i veoma brzo će javnost biti upoznata sa svim detaljima. To je dobar posao za Čačak, a naša projekcija je da tu budu smeštene službe gradske uprave kako bi bile na raspolaganju i na usluzi pre svega građanima. Nešto oko 1.000 kvadrata opredelićemo za preseljenje Centra za socijalni rad. Ove godine ta ustanova obeležava 60 godina postojanja u Čačku. Rade u veoma lošim, izuzetno lošim i nehumanim uslovima i za zaposlene i za korisnike te ustanove”, naveo je Todorović.

Izvor: Tv Lav

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here